10/1/14

fimo














 
 Γειά σας! να μαι και εγώ και πάλι εδώ με μια ακόμη ανάρτηση!το  έχω πάρει ζεστά το θέμα νομίζω! σας έχω πει οτι τελευταια κυκλοφορώ συνεχώς με την φωτογραφική μου μεσα στο σπίτι και απαθανατίζω όλες μου τις δημιουργιες για να σας τις δείξω;!!



Σήμερα διάλεξα να σας δείξω τις τελευταιες μου
 προσπάθειες στο fimo η αλλιώς cernit.  ή polymer clay.  fimo, cernit είναι οι εταιρειες και polymer clay ειναι η ονομασια του δηλαδη πολυμερικος πηλος!το είδος αυτου του πηλού ψηνεται στο φουρνο συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη , επισης ειναι πολυ σημαντικο να μην το ψηνεται στον φουρνο που μαγειρευετε αλλα σε ενα αλλο φουρνακι που μπορει να εχετε! μια ιδέα ακομη που έμαθα είναι  αν εχετε φτιάξει fimo  αλλα σε πιο απλη μορφη οπως ενα κουμπι μπορειτε να γεμισετε ενα κατσαρολακι με νερο κ οταν κοχλασει να ριξετε μεσα το φιμο και να το αφησετε περιπου μιση ωρα αλλα επειδη το εχω κανει το φιμο ασπριζει απο τα αλατα του νερου , 
αρα δεν το θεωρω και την καλυτερη λυση!(το κατσαρολακι δεν το ξαναχρησιμοποιουμε για να μαγειρεψουμε)! επισης μην επιχειρησετε να βαλετε μεσα σε νερο κατι παρομοιο με αυτο που εφτιαξα εγω γιατι θα αρχισουν να ξεκολουν τα κομματια με τον κοχλασμο .Ενα ακομη πρόβλημα που αντιμετωπιζει καποιος που ασχολειτε με το φιμο ειναι οτι τριβεται ευκολα ο πηλος μια λυση ειναι να το ζεσταινεται λιγο με το σεσουαρ μαλλιων!και ετσι το πλασιμο γινεται πιο εύκολο!κατι ακόμη που εμαθα είναι οτι μια γυαλινη  επιφανεια ειναι η καταλληλη για να δουλευουμε το φιμο γιατι δεν κολαει επανω στο γυαλι!!!Επίσης υπάρχουν και διαφορα εργαλεια για το φιμο με τα οποια μπορει να γινει πιο



ευκολα η κοπη και η διαμορφωση των σχεδιων σας!αυτα ποικιλουν αναλογα με το τι ακριβως θελετε να φτιαξετε. στην ελληνικη αγορα δεν βρηκα περα απο τα μαχαιρακια αλλα εργαλεια , βρηκα αρκετα εργαλεια στο amazon και το ebay. τωρα περιμενω εναγωνιως τα εργαλειακια μου για να πειραματιστω περαιτερω!!!!τα κοσμηματα που βλεπετε εγιναν με μοναδικο εργαλειο ενα μαχαιρι και μια καρφιτσα!!!!μπορω να πω οτι ηταν μια δυσκολη διαδικασια γιατι το μεγεθος των κοσμηματων ηταν υπερβολικα μικρο. φανταστειτε οτι το τα μενταγιον ειναι 2 και 3 εκατοστα  ενω τα σκουλαρικια περιπου 1 εκατοστο!!!!

αυτα τα ολιγα ειχα να σας πω για το φιμο ελπιζω σε καποιες να φανηκαν χρησιμες αυτες οι λιγες πληροφοριες, για οποιαδηποτα αλλη πληροφορια θελετε στειλτε μου μηνυμα!




                                 Σας καληνυχτιζω και καλο σαββατοκυριακο να έχετε!!!!!




28 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά!!!! Το κόσμημα έγινε απίθανο!!! Πραγματικά χρειάζεται μεγάλη υπομονή για μια τόσο λεπτή δουλειά και με όχι τα καταλληλότερα εργαλεία!!!! Μπράβο σου λοιπόν!!!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη χρονια κ σε εσενα ευχομαι!!!σε ευχαριστω πολυ!!! αχ μεγαλη υπομονη χρειαζεται αλλα αν σ αρεσει σε ξεκουραζει παραλληλα!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο και πολύ προσεγμένο! Μπράβο σου!!! Με την κόρη μου τον πολυμερικό τον έχουμε αρκετά συχνά στα χέρια μας! Αυτό με τον φούρνο είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέχουμε ,καλά έκανες και το ανέφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω!!! οντως ειναι κατι που πρεπει να γνωριζουμε αυτο με το φουρνο!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με όμορφες και δημιουργικές στιγμές. Υγεία, αγάπη και ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά, με υγεία!
    Μου άρεσαν πολύ όλα, και είναι λεπτοδουλειά, όντως... μπράβο για το αποτέλεσμα!
    Σ΄ευχαριστούμε για για τα χρήσιμα tips. Αυτό με το νερό δεν το ήξερα. Σκέφτομαι, αν χρησιμοποιήσεις απιονισμένο νερό, ίσως να αποφύγεις τα άλατα κατά το βρασμό.
    Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ισως να εχεις δικιο για τ απιονισμενο νερο αλλα δεν τ ειχα δοκιμασει!!!

      Διαγραφή
  5. Είναι πάρα πολύ ωραία και με πολύ λεπτομέρεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφα έγιναν! Την καλησπέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο σαββατοκυριακο κ σε εσενα!!! σε ευχαριστω για τα καλα σ λογια!!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτικά έγιναν τα κοσμήματα!!!!!!!! Τόσες λεπτομέρειες σε τόσο μικρές διαστάσεις.... πραγματικά αριστουργήματα!!!!!!!!!!!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστωωω!!!!ειχε οντως πολυ κουραση αλλα καθε φορα που τελειωνω ενα χαιρομαι!!!

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτικά κοσμήματα μινιατούρες!!!Μπράβο χειρότεχνο!Καλή σου Χρονιά, με υγεία και χαρές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ, που είχα τη τύχη να δώ από κοντά τις δημιουργίες σου μπορώ να βεβαιώσω όλους ότι είναι....ΚΟΜΨΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ! Μπράβο Ελισάβετ για την τεράστια υπομονή σου και τα επιδέξια χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη χρονιά με υγεία,αγάπη,χαρά και δημιουργικότητα φίλη μου!!οι απίστευτες μινιατούρες σου με ενθουσίασαν!!απίστευτα πρωτότυπα κοσμήματα!!φιλάκια και την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ ομορφο, μπραβο σου! Λατρευω οτι εχει σχεση με σπιτακια!
    ...και μολις εγινα το 500οστο μελος του blog σου! Με το καλο να τα 1000ασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι πανέμορφα!! Μπράβο για την υπομονή σου! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές σου. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ααααα, είναι τόσο τέλεια! Όντως με πολύ λεπτομέρεια, αλλά το έχεις εσύ, δεν έχεις πρόβλημα. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλη σου χρονια , πολυ ομορφα αυτα τα κρεμαστα , λεπτη και υπεροχη δουλεια, φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλα πες το μην ντρέπεσαι