27/5/11





Καλημέρα! τι κάνετε?Σήμερα δεν θα κάνω ανάρτηση με δημιουργία, απλά θέλω να πω μερικα πράγματα για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά και στο κόσμο. Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με το είδος του blog αλλά εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω γιατι δεν μου αρεσει να μενω αμέτοχη σε τετοιες ώρες δυσκολες για όλους!!Εδώ και 2 μερες συμμετεχω και εγω ειρηνικα στις διαδηλωσεις με τους Ελληνες πολίτες που είναι αγανακτισμένοι!Αγανακτισμενοι γιατι καποιοι εχασαν δουλειες,μερος του μισθου τους, κεκτημενα χρονων και γιατι ολοι βλεπουμε την ζωη μας να οδευει με μαθηματικη ακριβεια στον τροπο που ζουσαν οι παππουδες μας!Νοιωθω οτι ειμαι πολυ θυμωμενη με αυτη τη κατασταση βαρεθηκα να οριζουν τη ζωη μου ανθρωποι που μετρουν μονο νουμερα! η ζωη μου και η ζωη ολων μας δεν ειναι αριθμοι!ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πεισθω και να καταπιω την προπαγανδα των καναλιων και ολων τ ΜΜΕ οτι αν δεν συναινεσουμε, αν δεν συμβιβαστουμε αν... αν.... θα πτωχεύσουμε θα ερθει το τελος του κοσμου κτλ !ας πτωχευσουμε τωρα ειναι καλυτερο αυτο που ζουμε?δεν θα μιλησω για οικονομικα και αν συμφερει περισσοτερο να πτωχευσουμε η οχι αλλα θελω να εκφρασω πως δεν αντεχω αλλο αυτη τη παθητικοτητα που μας διακρινει τι αλλο πρεπει να χασουμε για να βγουμε στους δρομους και να διωξουμε ολους αυτους που κυβερνουν!τι αλλο πρεπει να παθει ο ελληνας για να ξεχασει τον καφε που πινει αδιαφορωντας για το μελλον του!τρελενομαι να βλεπω στο λιστον περισσοτερο κοσμο απ οτι σ τη διαδηλωση! υπαρχουν βεβαια κ αυτοι που λενε οτι σιγα τι θα γινει αν ερθω εκει και διαδηλωσω εγω δεν θα πω μεγαλα λογια αλλα αν καθεσε στο καναπε σου σιγουρα δεν αλλαζεις τιποτα αν σηκωθεις υπαρχει μια πιθανοτητα να αλλαξει εστω και κατι!και η ιστορια εχει αποδειξει πως ο λαος για ψηφοθηρικους κ μονο λογους ειναι ισχυρο μετρο πιεσης στους πολιτικους!αν δεν κοιμομαστε ετσι με οσα γινονταν οχι μονο τωρα αλλα κ χρονια πριν αν διεκδικουσαμε αν βγαιναμε στους δρομους δεν νομιζω οτι θα ειχαμε φτασει εδω που φτασαμε!Δεν ανηκω σε κανενα κομμα ,δεν υποστηριζω κανενα πολιτικο, απλα νοιωθω οτι πρπεπει να ειμαι μαχητικη και να πολημησω και να μην ορισουν αλλοι την τυχη μου εν αγνοια μου!Βγειτε στους δρομους στις πλατειες!!!μην μενετε αμετοχοι προκειται για τ μελλον σας,των παιδιων σας,αυτοι εχουν καβατζωθει καλα δεν εχουν θεμα επιβιωσης , εμεις που αυριο δεν θα εχουμε δουλεια, που δεν θα μπορουμε να ζησουμε , που θα κ μας εκμεταλευονται με αλλοθι τη κριση τι κανουμε???? η αλλαγη δεν ερχεται απο το σπτι και τις καφετεριες!!!!!ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ!!!

14 σχόλια:

  1. Πόσο δίκιο έχεις! Πραγματικά κοιμόμαστε! Τόσες και τόσες άλλες χώρες που βρέθηκαν στη θέση μας ή και πολύ χειρότερα έκαναν κάτι και τελικά προχώρησαν. Εμείς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα δεχόμαστε όλα τόσο παθητικά, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές. Αυτή η ανάρτηση, κολλάει δεν κολλάει εδώ, ήταν πολύ σημαντικό να γίνει!
    Μπράβο σου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω αντζελα!!!!ολοι το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να κινητοποιηθουμε αυτη την υστατη ωρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω οτι η σημερινή σου ανάρτηση είναι περισσότερο επίκαιρη από οποιαδήποτε δημιουργία θα είχες να μας δείξεις... Και φυσικά έχει απόλυτη σχέση με το είδος του blog σου, καθώς θεωρώ οτι δεν είμαστε μία ελίτ ανθρώπων που ζουν σε μια άλλη πραγματικότητα, χωρίς να επιρεαζόμαστε από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας!! Το να εκφράσεις τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου είναι θεμιτό και απαραίτητο αυτές τις μέρες...

    Αν κάτι είναι χρήσιμο να αλλάξουμε στους εαυτούς μας είναι αυτό ακριβώς το πράγμα: το να αντιδράμε και να μιλάμε επιτέλους ευθέως για τα όσα μας ενοχλούν!! Όχι οτι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν αυτοί που αντιδρούσαν με την κατάσταση γύρω μας, τους χαρακτηρίζαμε όμως γραφικούς, αναρχικούς, αριστερούς και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο. Γιατί νομίζαμε πως όλα πάνε καλά κι έπρεπε να φτάσουμε στην άκρη του γκρεμού για να ταρακουνηθούμε λιγάκι...

    Ας κλείσουμε την τηλεόραση κι ας αναζητήσουμε τα πραγματικά γεγονότα συζητώντας με τον κόσμο γύρω μας... Ας βγούμε, λοιπόν, στους δρόμους κι ας αναζητήσουμε τις λύσεις στα προβλήματα μας όχι στις εναλλαγές των ίδιων και των ίδιων κομμάτων και πολιτικών, αλλά στα όνειρα που έχουμε για εμάς, για όσους αγαπάμε και για ολόκληρο τον κόσμο!!

    Υ.Γ. Συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειρηνη μην ζητας συγγνωμη για το μεγαλο σχολιο!γραφουμε τις αποψεις μας και ας εκφραζονται κ σε πολυ μεγαλυτερο χωρο! τ ζητημα ειναι να εκφραζονται!!!!ας προσπαθησουμε ολοι να αλλαξουμε κατι σε αυτο το τοπο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hola, muchas gracias por tu visita y comentario, tienes un blog muy lindo, felicitaciones.
    Saludos desde Chile,
    Titi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λες φίλη μου!! Το Σάββατο στις 6 μ.μ. θα είμασε στην Πλατεία Δημαρχείου και στο Ναύπλιο!!! Ας διεκδικήσουμε αυτά που μας κλέψανε... (και τα όνειρα δηλαδή!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι απόψεις μας συμπίπτουν κι εγω έτσι ξαφνικά γι αλλού ξεκίνησα κι άλλη ανάρτηση μου βγήκε. Ηταν ένα συναίσθημα καταπιεσμένο που βγήκε και δε βρήκα το λόγο να το εμποδίσω να εκφρασθεί στο μπλογκ. Δημιουργικό ναι, αδιάφορο όχι. Μακάρι η γενιά που εξέθρεψε την ιδεολογία του φραπέ(για τη δική μου μιλάω) ας αναλογιστεί τις ευθύνες της κι ας αντιδράσει όσο έιναι ακόμα καιρός. Δεν είναι απαραίτητο ν ανήκουμε κομματικά πουθενά, πολιτικά ανήκουμε στην Ελλάδα Φιλάκια συστράτευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν πιστεύω οτι αδιαφορεί ο λαός.. ίσα ίσα ενημερώνεται και απαιτεί... απλά έχει κουραστεί να περιμένει κάτι καλύτερο.. Και το κακό είναι οτι οι νέοι πλέον δεν περιμένουν και πολλά γι'αυτό και δεν διεκδικούν.. γιατι έτσι μάθαμε να τα έχουμε όλα έτοιμα εμείς της νέας γενιάς..
    Όπως και να 'χει, είναι ευκαιρία να ενωθεί όλος ο κόσμος και να διεκδηκήσει ακριβώς αυτά που του ανήκουν..
    Και με βάση αυτά που βλέπουμε κάτι έχει αρχίσει να κινείται.. ελπίζω μόνο να μην μείνουμε εκεί..
    καλό σας απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mαζί σου!!!!!!!
    Όμως δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δε βλέπει τίποτα πέρα από το τετραγωνικό γύρω από τον εαυτό της! Τέτοιος λαός εγωιστών που είμαστε...τέτοια παθαίνουμε...τέτοια μας κάνουν!!!
    Θα βγουν οι βολεμένοι να μιλήσουν;
    Μιλάμε για 300 δις στο εξωτερικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά, πρώτη φορά γίνονται διαδηλώσεις στην Ελλάδα με τόσο αξιοπρέπεια και σοβαρότητα!!! Ωστόσο, έχω μία αίσθηση πως είμαστε χωρισμένοι σε δύο ομάδες πολιτών: αυτοί που έχουν αποκτήσει πράγματα με δουλειά και σεβασμό για τους άλλους, και αυτοί που έχουν αποκτήσει με κάποιο "πλάγιο" τρόπο... Και οι δεύτεροι είναι αυτοί που θα χρησιμοποιούν πάντα τη λαμογιά και τον τσαμπουκά και την τρομοκρατία να προστατέψουν αυτά που έκλεψαν και να αποκτήσουν κι άλλα. Και αυτοι είναι πολλοί και θεωρούν πως είναι δικαίωμά τους να λειτουργούν έτσι! Δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς που μας έχουν κατακοροϊδέψει, αλλά και όσους πολίτες μπλέχτηκαν στο κύκλωμα... Κι εγώ πραγματικά έχω κουραστεί με όλα αυτά!!! Μακάρι επιτέλους να ξυπνήσουμε και να κάνουμε κάτι (αλλά τι;)! Νομίζω μας χρειαζόταν η ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κορίτσι μαζί σας!!!!Φτάνει πιά!!!Αγανακτίσαμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !!ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ..ΦΤΑΝΕΙ!!!!!! ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΜΠΛΕ, ΚΤΛ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ(ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.
    ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ .....ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!
    ΚΑΙ ΝΑΙ..ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ !!!!!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ...ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το όμορφο μπλογκ σου και τις όμορφες ιδέες σου, βραβειάκι στο μπλογκάκι μου! Να είσα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλα πες το μην ντρέπεσαι